Alle nyheder

Spice Trade lander eksklusivt hos Collection Spirits

[Nyhed] Ny limited edition flaske fra australske Four Pillars rammer Danmark som ét ud af to lande i Europa.
Der er ikke meget der kan slippe ud af Australien I disse dage. I Collection Spirits har vi alligevel helt eksklusivt formået at få fingre i 200 flasker af den længe ventede, limited edition Spice Trade fra Four Pillars. Det er den fjerde flaske ud af serien 'Collaborative Distiller Series' fra Four Pillars. Som ét ud af kun to lande i Europa, kan den lige om lidt købes i Danmark via Collection Spirits.
"Jeg har endnu ikke mødt en gin-destillatør, der ikke besidder en dyb fascination af krydderier" - Cameron Mackenzie, Four Pillars Master Distiller

Et gin-passioneret hovede tænker bedre end to

I Four Pillars er det inspiration udefra der føder det kreative maskineri indvendigt. Ofte kommer det fra naturen eller den lokale restaurationsbranche. Men en gang imellem sker det, at Four Pillars render ind i ligesindede destillerier og producenter fra andre steder i verden. Det er disse møder, hvor der udveksles erfaringer, perspektiver og ideer, at Four Pillars Distiller Series første gang så dagens lys.
Distiller Series er sidenhen blevet til tre individuelle samarbejder med henholdsvis Santamania i Spanien, Kyoto Distillery i Japan, Hernö i Sverige, og nu altså Third Eye Distillery i Goa, Indien.
Spice Trade blev skabt ud af en fælles passion for stærke krydderier og indisk karry. Cameron Mackenzie, Master Distiller fra Four Pillars, mødte Third Eye Distillers for første gang på Europas største spiritusmesse, Bar Convent Berlin (det er også her at vi i Collection Spirits har sået frøene til en række af vores internationale samarbejder). Han var imponeret over deres viden og entusiasme, og ikke mindst deres Strangers and Sons gin, en af de første helt igennem indiske ginproduktioner siden 1940'erne.
Da Strangers and Sons i 2020 tog guldmedalje ved den præstigefyldte 'International Wine and Spirits Convention' (IWSC) i London, skyndte Cameron sig straks at skrive og lykønske holdet. Mailkorrespondancen udviklede sig hurtigt til en idé om at lave noget sammen, og voila: Et år senere byder vi velkommen til Spice Trade.

Tag på en gåtur gennem en indiske bazar med Four Pillars Spiced Trade...

Spice Trade er en utrolig aromatisk og udtryksfuld gin. Det kommer takket været det gode samspil mellem ingredienser fra henholdsvis Indiens mangfoldige krydderihylde og Australiens vilde natur. Udvalget af ingredienser spænder både bredt og vidt. Fra det indiske køkken møder vi sort og grøn kardemomme, peber og frisk chili, for at nævne et par stykker. Fra Australien får vi stjerneanis, cassia bark, macadamia og cashewnød, og Finger Limes, som giver fylde, friskhed og balance til ginnens ellers meget krydrede profil.

Krydret - men ikke stærkt

Nu tænker man måske "uha, det lyder stærkt", men krydderier i gin er ren aroma. Den brændende sensation vi kender fra bl.a. chili kommer af det kemiske stof capsaicin, som findes i chili og andre slags peber. Når denne reagerer med proteinerne i vores krop, reagerer vores nervesystem ved at fortælle os at "det gør ondt". Ved brug af klassiske destillationsteknikker, kan ginproducenterne udvinde al den gode aroma og smag fra chili, uden at få capsaicin med.
Det, som de stærke krydderier også bidrager med, er varme og fylde på tungen. Det mærker man straks, når man smager Spice Trade. Tilføjelsen af de australske Finger Limes giver derimod ginnen et frisk spark af citrus, som sammen med den store base af enebær bidrager til at binde de mange krydderier sammen. Ginnens karakter kan derfor også beskrives som utrolig kompleks, og næsten som en dans bevæger udtrykket sig fra intenst og frisk, til varmt og fløjlsblødt i takt med at væsken glider ned langs tungen.
For at blive kaldt en gin skal minimum 50% af ingredienserne, der giver smag, være enebær. I Spice Trade har man valgt at bruge endnu mere, for at skabe et stort og klassisk gin-udtryk, hvorpå de mange krydderier, frugter og botanicals kan forenes.